daca ai posibilitatea muta-te pe carne vita,aia e mult mai buna decat cea de pui si mult mai gustoasa (parerea mea) carnea de pui nu iti asigura la fel de multe proteine ca si cea de vita e mai mult pentru cei cu regim de slabit care vor totusi niste carne ... Parerea mea baga-te pe vita daca ai sansa,vei avea mai mult de castigat.
Carnea de vita e intradevar putin mai bogata in prot(~2%).Dar zic eu ca nu conteaza ce fel de carne mananci,eventual doar pt gust,daca ai preferinte.....la diferentele astea asa de mici,care nu se simt numai cand mananci 1kg de carne/zi,adica daca mananci pui ai 200g prot si la vita ai 220g prot,deci 20g in plus de la vita.
Au spus astia la tv ca prin prepararea termica la peste 70 grade,se distruge orice fel de bacterie sau microb,implicit si virusul H5N1.....dar cum ramane cu suprafata pe care ai taiat carnea?ce faci cu cutitul cu care ai taiat,etc....?Ai putea dezinfecta locul si sa fierbi cutitul eventual,dar toate astea pt ce?Cand ai la dispozitie(sau nu...)carne de vita,peste,chiar si porc.