Pagina 1 din 1
clex_us
Newbie 8 mesaje
|
carne cruda
scris pe 5 feb 2012 05:13 de clex_us
salut
a incercat cineva sa manance carne cruda ?
ce parere aveti despre treaba asta poate sa fie mai buna din punct de vedere al nutrientiilor ? bine inafara ca este mai greu de mancat ...gust textura etc
|
sus |
|
calutfrumos
Junior member 11 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 5 feb 2012 21:52 de calutfrumos
salut
a incercat cineva sa manance carne cruda ?
ce parere aveti despre treaba asta poate sa fie mai buna din punct de vedere al nutrientiilor ? bine inafara ca este mai greu de mancat ...gust textura etc
nutritional e mult mai bogata,pt ca prin pregatire termica se distrug vitamine, minerale chiar si din proteine se pierd destul de bine.noi consumam ceva carne cruda din afumaturi cu fum rece,mai e ceva specialitate italieneasca Prosciutto crudo dar astea sunt totusi cat de cat uscate sau sarate prin procedee specifice.daca tu faci referire la carnea proaspata cruda aici apar urmatoarele:foarte bun din punct de vedere nutritional chiar indicat in unele carente de catre medici,numai ca prin preparare termica corecta scapai de anumiti germeni si bacterii care se afla in mod natural in acest aliment si care iti poate da ceva intoxicari.nu vorbesc de carnea infestata cu germeni strict patogeni gen trichina ci doar de cea cruda proaspata normala.problema a doua e partea de sapiditate si gust culoare miros care la cea preparata face ca anumite enzime sa se declanseze in tractul digestiv ceea ce o face usor asimilabila.daca iti place gustul nu este o problema dar daca iti intoarce stomacul pe dos atunci nu castigi nimic.eu personal mai consum carne cruda dar in cantitati mici max 100g in special de porc din fleica sau tocata cand se mai gateste la mine in casa diverse mancaruri gen sarmale sau ardei umpluti.daca organismul iti permite si vezi ca se si vad rezultate atunci poti manca linist,risti doar o indigestie sau voma.spor
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 6 feb 2012 08:22 de basu
salut
a incercat cineva sa manance carne cruda ?
ce parere aveti despre treaba asta poate sa fie mai buna din punct de vedere al nutrientiilor ? bine inafara ca este mai greu de mancat ...gust textura etc
Nu este bine sa mananaci carne cruda. Se digera greu cu un mare efort pe functia hepato-pancreatica. In plus contine anumite chestii care se mai distrug prin procesul de fierbere sau prajire.
Iti repet : nu consuma carne cruda. Nu este bine. Firbe-o.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 6 feb 2012 12:26 de yo_shmen94
nutritional e mult mai bogata,pt ca prin pregatire termica se distrug vitamine, minerale chiar si din proteine se pierd destul de bine.noi consumam ceva carne cruda din afumaturi cu fum rece,mai e ceva specialitate italieneasca Prosciutto crudo dar astea sunt totusi cat de cat uscate sau sarate prin procedee specifice.daca tu faci referire la carnea proaspata cruda aici apar urmatoarele:foarte bun din punct de vedere nutritional chiar indicat in unele carente de catre medici,numai ca prin preparare termica corecta scapai de anumiti germeni si bacterii care se afla in mod natural in acest aliment si care iti poate da ceva intoxicari.nu vorbesc de carnea infestata cu germeni strict patogeni gen trichina ci doar de cea cruda proaspata normala.problema a doua e partea de sapiditate si gust culoare miros care la cea preparata face ca anumite enzime sa se declanseze in tractul digestiv ceea ce o face usor asimilabila.daca iti place gustul nu este o problema dar daca iti intoarce stomacul pe dos atunci nu castigi nimic.eu personal mai consum carne cruda dar in cantitati mici max 100g in special de porc din fleica sau tocata cand se mai gateste la mine in casa diverse mancaruri gen sarmale sau ardei umpluti.daca organismul iti permite si vezi ca se si vad rezultate atunci poti manca linist,risti doar o indigestie sau voma.spor
tu persoanl mai consumi carne cruda? mai bine taci decat sa scrii prostii pe aici
Editat de basu pe 6 feb 2012 13:02
combina un pic de vointa cu un gram de tel
|
sus |
|
calutfrumos
Junior member 11 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 8 feb 2012 23:13 de calutfrumos
tu persoanl mai consumi carne cruda? mai bine taci decat sa scrii prostii pe aici
eu da mai consum carne cruda in special uscata dar nu pt a castiga masa musculara sau ca fel principal de mancare zilnic ci doar ocazional.cred ca preferintele alimentare ale fiecaruia trebuiesc respectate.nu i am recomandat sa manance cantitati uriase sau un aliment care daca il mananci crud duce la dereglari majore a starii de sanatate.o friptura in sange sau un preparat crud uscat cred ca nu a omorat pe nimeni daca nu era infestat cu alti microbi patogeni.asadar concluzia mea "mananca carne cruda in mod responsabil".
|
sus |
|
danielsky92
Junior member 15 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 13 feb 2012 16:51 de danielsky92
eu da mai consum carne cruda in special uscata dar nu pt a castiga masa musculara sau ca fel principal de mancare zilnic ci doar ocazional.cred ca preferintele alimentare ale fiecaruia trebuiesc respectate.nu i am recomandat sa manance cantitati uriase sau un aliment care daca il mananci crud duce la dereglari majore a starii de sanatate.o friptura in sange sau un preparat crud uscat cred ca nu a omorat pe nimeni daca nu era infestat cu alti microbi patogeni.asadar concluzia mea "mananca carne cruda in mod responsabil".
Carnea cruda imi aduce aminte de o specialitate spaniola numita hamon(asa se citeste), un fel de jambon de la noi. E carne cruda care se tine "la uscat" o vreme. Am mancat cu o salata de verdeturi. Sanatate curata!
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 13 feb 2012 22:28 de ricardo
Carnea cruda imi aduce aminte de o specialitate spaniola numita hamon(asa se citeste), un fel de jambon de la noi. E carne cruda care se tine "la uscat" o vreme. Am mancat cu o salata de verdeturi. Sanatate curata!
...la spanioli se numeste Jamon , in italia si portugalia : presunto etc...nu cred ca este chiar asa foarte indicat avand in vedere continutul foarte ridicat de sare, dar merge asa uneori ca un aperitiv, alaturi de o branza buna si niste masline (asta binenteles ca nu are de-a face cu alimentatia unui sportiv, ci este un tipic de alimentatie mediteraneana)...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 13 feb 2012 23:12 de yo_shmen94
...la spanioli se numeste Jamon , in italia si portugalia : presunto etc...nu cred ca este chiar asa foarte indicat avand in vedere continutul foarte ridicat de sare, dar merge asa uneori ca un aperitiv, alaturi de o branza buna si niste masline (asta binenteles ca nu are de-a face cu alimentatia unui sportiv, ci este un tipic de alimentatie mediteraneana)...
bineinteles ca nu are de aface cu alimentatia unui sportiv...dar cateodata un fel de mancare ami special e bine venit...te ami "desprinzi" putin de dieta pt masa musculara )
combina un pic de vointa cu un gram de tel
|
sus |
|
nuk
Veteran member 246 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 14 feb 2012 01:54 de nuk
o fi sau nu sanatoasa se serveste in restaurantele noastre carnea cruda, impreuna cu ou crud(aviz celor care au ceva impotriva oualelor crude) pe Doroftei lam vazut personal mincind de mai multe ori Biftec tartar...
http://www.cevabun.ro/biftec-tartar/
Editat de nuk pe 14 feb 2012 02:01
|
sus |
|
daniel0203
Junior member 10 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 14 feb 2012 02:16 de daniel0203
o fi sau nu sanatoasa se serveste in restaurantele noastre carnea cruda, impreuna cu ou crud(aviz celor care au ceva impotriva oualelor crude) pe Doroftei lam vazut personal mincind de mai multe ori Biftec tartar...
http://www.cevabun.ro/biftec-tartar/
Interesant , eu asa ceva n as manca. Eu mananc muschi de vita la gratar facuta putin , insa mancarea din poza nu mi se pare comestibil , oul crud este si mai nasol.
De la carnea cruda risti sa te inbolnavesti, iar oul crud elimina vitaminele din organism , proteinele din ou nu se digera . Asa ceva sa nu faceti.
Jamonul consider cel mai bun la gust Nu e crud , e uscat si sarat. Procesul de elaborare dureaza minim 6 luni, unul normal de la 12 luni.
Iar pretul incepand de la 40 euro unul normal, iar unul scump 600-800 euro (acum se poate si ieftineala si super scump , ce am pus eu ce se gaseste pe piata)
Nu stiu ce ati spus despre continutul de sare, la gust e super. Am incercat o costita care era la fel uscata si tinuta la sare , mi sa intors stomacul de sarat ce era. In cazul Jamonului , unde piciorul intreg este tinuta la sare , carnea ia atata sare cat are nevoie , sa fie bun nicidecum sarat.
Editat de daniel0203 pe 14 feb 2012 02:20
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 14 feb 2012 09:53 de basu
Avand in vedere ca , consumul de carne cruda este principala cauza de aparitie a parazitilor intestinali (asa cum ar fi de exemplu helicobacter pylori) consider ca cea mai mare gresala ar fi sa consum carne cruda. Exista o multitudine de paraziti si cam toti apar datorita consumului de carne si produse animale insuficient preparate termic.
Dar daca voi doriti sa consumati asa ceva nimeni nu va opreste.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
xExtasy
Veteran member 293 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 14 feb 2012 11:58 de xExtasy
salut
a incercat cineva sa manance carne cruda ?
ce parere aveti despre treaba asta poate sa fie mai buna din punct de vedere al nutrientiilor ? bine inafara ca este mai greu de mancat ...gust textura etc
Cum sa ai asa putina minte sa mananci carne cruda? Doar nu suntem canibali. ))
Its not steroids to make a champion , but it is hard training,sacrifice, the diet and the genetics which that person have
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 14 feb 2012 12:38 de ricardo
Interesant , eu asa ceva n as manca. Eu mananc muschi de vita la gratar facuta putin , insa mancarea din poza nu mi se pare comestibil , oul crud este si mai nasol.
De la carnea cruda risti sa te inbolnavesti, iar oul crud elimina vitaminele din organism , proteinele din ou nu se digera . Asa ceva sa nu faceti.
Jamonul consider cel mai bun la gust Nu e crud , e uscat si sarat. Procesul de elaborare dureaza minim 6 luni, unul normal de la 12 luni.
Iar pretul incepand de la 40 euro unul normal, iar unul scump 600-800 euro (acum se poate si ieftineala si super scump , ce am pus eu ce se gaseste pe piata)
Nu stiu ce ati spus despre continutul de sare, la gust e super. Am incercat o costita care era la fel uscata si tinuta la sare , mi sa intors stomacul de sarat ce era. In cazul Jamonului , unde piciorul intreg este tinuta la sare , carnea ia atata sare cat are nevoie , sa fie bun nicidecum sarat.
...prietene, am multi ani de strainatate si stiu ce e jamonul sau presunto si poate tie nu ti se pare prea sarat dar ceea ce noi cosideram sarat normal sau putin prea sarat intr-o alimentatie normala,in realitate este mai multa sare decat ar fi recomandabil iar pentru o alimentatie sanatoasa, asa cum vezi si la tv se recomanda evitarea excesului de sare, zahar si grasimi , sarea crescannd tensiunea aretriala, retentia de apa si altele...multi sportivi aproape nu folosesc sare, sau o folosesc in cantitati foarte mici si doar cand este absoluta nevoie...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 14 feb 2012 13:43 de basu
...prietene, am multi ani de strainatate si stiu ce e jamonul sau presunto si poate tie nu ti se pare prea sarat dar ceea ce noi cosideram sarat normal sau putin prea sarat intr-o alimentatie normala,in realitate este mai multa sare decat ar fi recomandabil iar pentru o alimentatie sanatoasa, asa cum vezi si la tv se recomanda evitarea excesului de sare, zahar si grasimi , sarea crescannd tensiunea aretriala, retentia de apa si altele...multi sportivi aproape nu folosesc sare, sau o folosesc in cantitati foarte mici si doar cand este absoluta nevoie...
Maxim 4 grame zilnic. Oricum mai exista si in componenta anumitor alimente. Iar ale 4 grame alea sa fie iodata.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
nuk
Veteran member 246 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 14 feb 2012 20:54 de nuk
Cum sa ai asa putina minte sa mananci carne cruda? Doar nu suntem canibali. )) cum sa ai atit de putina minte sa nu sti ce inseamna canibal )))
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 15 feb 2012 13:09 de basu
Cum sa ai asa putina minte sa mananci carne cruda? Doar nu suntem canibali. ))
Trebuie sa iti explic faptul ca a face pe cineva canibal este o jignire.
Nu cred ca cineva de pe acest forum poate fi numit canibal.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 15 feb 2012 13:09 de basu
cum sa ai atit de putina minte sa nu sti ce inseamna canibal )))
Nu trebuie sa dai ocazia ..... Nu TU!
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
mariofmy
Junior member 22 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 27 apr 2012 18:50 de mariofmy
Carnea cruda imi aduce aminte de o specialitate spaniola numita hamon(asa se citeste), un fel de jambon de la noi. E carne cruda care se tine "la uscat" o vreme. Am mancat cu o salata de verdeturi. Sanatate curata! hamonul(jamonul)ala care zici u are cativa anii,sta 6 luni in sare,apoi e lasat la uscat,crezi k sarea e buna?el e f bun,si mie imi place dar ptr cresterea musculaturii nu prea cred
|
sus |
|
nuk
Veteran member 246 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 28 apr 2012 00:37 de nuk
am mincat acum 1sapt in ungaria biftec tartar,am mincat la recomandarea unui fost mare culturist si mia spus ca multi sportivi maninca asa ceva,cu toate ca nu arata foarte apetisant este extraordinar de bun,se maninca intins pe paine prajita cu unt
|
sus |
|
otimpis1
Junior member 16 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 8 aug 2012 13:42 de otimpis1
salut
a incercat cineva sa manance carne cruda ?
ce parere aveti despre treaba asta poate sa fie mai buna din punct de vedere al nutrientiilor ? bine inafara ca este mai greu de mancat ...gust textura etc
Din punct de vedere al digerarii proteinelor - ceea ce cred ca te intereseaza cel mai mult la carne- e mai bine sa o gatesti, pentru ca se mai rup din legaturile dintre aminoacizi prin preparare.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: carne cruda
scris pe 8 aug 2012 14:11 de basu
am mincat acum 1sapt in ungaria biftec tartar,am mincat la recomandarea unui fost mare culturist si mia spus ca multi sportivi maninca asa ceva,cu toate ca nu arata foarte apetisant este extraordinar de bun,se maninca intins pe paine prajita cu unt
Da ... colega noastra de forum Niko avea obiceiul sa consume asa ceva. Acum sunt absolut sigur ca se va gandii de doua ori.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|