Antrenamentul cu volum mare al lui Serge Nubret
Serge Nubret este unul dintre culturistii din "scoala veche" care se concentra mai mult pe dezvoltarea unui fizic armonios din punct de vedere estetic decat pe dezvoltarea unei mase musculare voluminoase.
Pentru atingerea acestui obiectiv, Serge Nubret totusi nu folosea greutati foarte mari, ci ridica greutati moderate si facea un numar mare de repetari, avand un volum crescut al antrenamentului (ceea ce noi nu prea mai promovam in ziua de astazi). El considera ca acest tip de antrenament va pompa cat mai mult sange in muschi pentru cat mai mult timp posibil, conducand nutrientii vitali catre muschi pentru sustinerea dezvoltarii masei musculare.
Fiind niste antrenament cu greutati mici, si pauzele vor fi mici pentru atingerea succesului. Un minut de pauza maxim, ideal ar fi sa faci pauze de maxim 30 de secunde.
Un alt aspect al antrenamentului lui Nubret pe care noi il criticam astazi adesea si incercam sa il demontam (asa cum am facut si eu in articolele despre cum sa obtii un abdomen cu patratele si care sunt exercitiile pentru abdomen definit) este antrenamentul abdomenului realizat numai cu abdomene, multe multe abdomene. Serge Nubret lucra abdomenul zilnic, in fiecare dimineata, ajungand chiar la 2000 de abdomene.
Antrenamentul cu greutati al lui Serge Nubret se desfasura in 6 zile, lucrand de doua ori pe saptamana fiecare grupa.
- Luni: piept, cvadriceps& abdomen
- Marti: spate, biceps femural& abdomen
- Miercuri: umeri, brate, gambe& abdomen
- Joi: piept, cvadriceps& abdomen
- Vineri: spate, biceps femural& abdomen
- Sambata: umeri, brate, gambe& abdomen
- Duminica: pauza (numai abdomen)
Cvadriceps:
- Genuflexiuni - 8* 12
- Presa pentru picioare - 6* 12
- Extensii - 6* 12
Piept:
- Impins in plan orizontal - 8* 12
- Fluturari in plan orizontal - 6* 12
- Impins la banca inclinata - 6* 12
- Fluturari la banca inclinata - 6* 12
- Pullover cu gantere - 6* 12
Spate:
- Tractiuni la barbie - 6* 12
- Tractiuni cu bara la ceafa - 8* 12
- Tractiuni la helcometru - 6* 12
- Ramat cu bara din aplecat - 6* 12
Biceps femural:
- Flexii la aparat din asezat - 8* 15
- Flexii la aparat din culcat - 8* 15
Miercuri
- Impins de la ceafa cu bara - 6* 12
- Ridicari anterioare cu gantere - 6* 12
- Ramat vertical cu bara - 6* 12
- Ridicari laterale la cablu - 6* 12
Brate:
- Flexii cu bara superset cu Extensii pentru triceps - 8* 12
- Flexii cu gantere superset cu Flotari la paralele pentru triceps - 8* 12
Gambe:
- Ridicari de gambe din picioare - 8* 12
- Ridicari de gambe din sezut - 8* 12
publicat de shift
4 comentarii. Posteaza un comentariu
|
19-12-2014 20:28 de Anonim
Principala regula atunci cand incercam sa ne construim un antrenament si mai ales atunci cand habar nu avem sa facem asta, este aceea ca nu exista nici o regula. Pe forumul nostru intrebarile fara nici un rost referitoare la asa ceva sunt cu duiumul. Intamplarea a facut sa adun niste ani in spate in acest sport, lucru care li se va intampla multora care acum au 20 de ani si peste un timp vor avea aproape 40. In toata aceasta perioada am vazut pot spune multe. Printre ele pot spune ca am vazut si sportivi care nu cresteau un cm daca nu faceau antrenament la 15 repetari. Dar , este adevarat ca aceste cazuri au fost destul de putine. Cei mai multi sportivi pe care ii cunosc cresc altfel. Pe vremea cand sportivul din imagine ocupa scenele culturismului , acest sport se facea oarecum influentat de .. moda. Si moda aceea era moda repetarilor multe. Asa cum astazi este moda dietei keto. Daca observam bine perioada respectiva vedem ca in primul rand ca numarul sportivilor din acest sport era cu mult mai mic. De ce ? Pt ca acest sport nu era promovat, corpurile masive nu erau deloc la moda, conceptia oamenilor despre culturisti era una foarte proasta – se considera ca toti sunt prosti, badarani si dopati eventual drogati. Dar mai exista un motiv. Nu era loc decat pt cei care erau extrem de bine dotati genetic. Acesti sportivi se poate spune ca s-ar fi dezvoltat oricum indiferent de metoda de antrenament folosita. Cam toti sportivii din perioada respectiva faceau repetari multe sau cele mai multe antrenamente erau pe repetari multe. Sportivii se alimentau clasic si foloseau mult mai putine suplimente decat astazi. Arthur Jones urmat de Mike Mentzer si fratele sau au fost printre primii care au inceput sa promoveze si un alt mod de a te antrena. Pe scena la Mr O 1980 , Mike Mentzer a fost dupa parerea mea cel mai bun. In anii 90 Dorian Yates era unul dintre sportivii care au creat fizicuri monstruoase fara antrenament de mare volum. In zilele noastre am invatat ca antrenamentele scurte si foarte intense sunt cele mai productive. Pt cei mai multi. Muschiul nu creste in timul antrenamentului , creste dupa antrenament si dupa ce se reface. Notiunea de intensitate nu intotdeauna inseamna 4-6 repetari si poate fi valabila si pt 15, dar mereu inseamna 1-2 repetari in plus atunci cand teoretic nu se mai poate. Concluzia este ca atunci cand construiesti o rutina cel mai bine este sa experimentezi. Daca nu faci acest lucru degeaba pui intrebari pe forum. Nu voi putea sta langa tine niciodata ca sa vad cum te antrenezi si adevarul este ca nici nu vreau asta.
|
|
05-01-2015 00:48 de andreas
fraier serge nubret asta, dar nu prea! omu arata super tun la vremea lui si cred ca si acuma in 2015 daca vine in orice sala din romania sau afara le duce viata la urina la multi care se cred culturisti.
|
|
03-09-2015 08:49 de Anonim
Cica fraier,Nubret a fost un culturist adevarat,barbat nu "fetite"cum sunt cei de acum care nu au nicio legatura cu culturismul,care folosesc toate rahaturile si devin"fete",Nubret prin durere si perseverenta a ajuns asa nu prin a manca rahaturi...
|
|
30-09-2015 18:48 de TeamFitt
Mituri... Trebuie sa stii cum sa te antrenezi, am mai vazut modele de fitness care fac 15 repetari si tot cresc in masa musculara, acum mna... fiecare cum reactioneaza mai bine.
|
Posteaza un comentariu
| |
Sondaj:
Ce tip de antrenament preferi?
|